Vår tids problem med världslighet

Förr i tiden var den största striden emot teologisk liberalism. Någonting har hänt och ändrats och det väldigt fort. Världen har fullständigt invaderat församlingar och troende. Kristna som inte böjt nacken under teologisk liberalism har börjat anpassa sig efter denna värld och börjat älska den. Varför detta förfall ? Ingen har pistolhotat oss.

Det har till och med gått så långt att det finns predikanter och pastorer som älskar denna värld. Det är bara att gå in på en blogg, lyssna på deras förkunnelse eller gå in på deras sociala medier så dröjer det inte länge innan du ser världen i deras liv.

En rad kända förkunnare vars böcker finns på svenska har anammat evolutionsteorin och många har följt efter. Andra lyssnar på rock, pop eller rapp musik och tittar på orena filmer och tv serier..

Det är därför viktigt i vår tid att det predikas emot världslighet och att det ges en tydlig definition på vad det är för något. Det är viktigt att var och en av oss håller oss borta i från kärlek till denna världen eftersom det är fiendskap emot Gud och det bryter emot det sjunde budordet.. Därför publicerar vi nedan predikningar i ämnet som tar upp detta med världslighet.